Οριακή πτώση στη Λεωφόρο Αθηνών

0

Με σημαντικό περιορισμό της αρχικής ανοδικής αντίδρασης του τραπεζικού δείκτη και με τον τζίρο να επιμένει στις καλοκαιρινές του χαμηλές πτήσεις, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε γύρω από τις 550 μονάδες καταγράφοντας οριακή πτώση.

Η συνεδρίαση στη λεωφόρο Αθηνών χαρακτηρίστηκε από μία προσπάθεια των επενδυτών για ριμπάουντ μετά το χθεσινό βαρύ sell-off στις τράπεζες. Ωστόσο οι προσπάθειες αποδείχθηκαν «αναιμικές» και υπέκυψαν τελικά στις διαθέσεις των… πωλητών.

Το… όποιο «στήριγμα» από την αναβάθμιση της S&P κυριολεκτικά εξανεμίστηκε με την αγορά να «στέκεται» περισσότερο στις προειδοποιήσεις του οίκου καθώς και του νέου «μηνύματος» της Citigroup για τις ελληνικές τράπεζες.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% στις 551,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,4 εκατ. ευρώ με όγκο 79 εκατ. τεμαχίων.

Ο τραπεζικός δείκτης αν και αρχικά αντέδρασε έντονα στις χθεσινές μεγάλες απώλειες, στη συνέχεια τα κέρδη του περιορίστηκαν με αποτέλεσμα να κλείσει στο +1,39%.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στο -0,78% και τα 0,1270 ευρώ, στο -1,16% και τα 0,4250 ευρώ έκλεισε η Eurobank, με άνοδο 1,18% και τα 0,1720 ευρώ έκλεισε η Εθνική Τράπεζα, ενώ η Alpha Bank υπεραπέδωσε με κέρδη 3,05% στα 1,69 ευρώ.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ