Πάνω από τα 1000 δολάρια το Bitcoin

0

Καθώς ξεκίνησε το 2017 και ο μεγαλύτερος όγκος των υπόλοιπων διεθνών αγορών ήταν κλειστός, το bitcoin προσέλκυσε τους επενδυτές και άγγιξε φρέσκο ορόσημο, ξεπερνώντας τα 1.000 δολάρια.

Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1.020 δολάρια νωρίτερα σήμερα, καταγράφοντας άνοδο 2%, σύμφωνα με στοιχεία τιμολόγησης της Coin Market Cap. Άλλες μεγάλες αγορές έδειξαν πως το bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια αργά την Κυριακή.

Το νέο υψηλό σημαίνει ότι το νόμισμα διαπραγματεύεται τώρα σε επίπεδα που δεν είχαμε δει μετά τον Νοέμβριο του 2013, καθώς και ότι για το 2016 σημείωσε άνοδο άνω του 100%. Όπως συμπληρώνει το MarketWatch, κάποιοι προβλέπουν πως η τιμή του θα μπορούσε να αγγίξει τις 3.000 δολάρια το 2017.

Οι αναλυτές έχουν αποδώσει σε μια σειρά παράγοντες την ισχύ του bitcoin, περιλαμβανομένων του γεγονότος πως έχει προσελκύσει επαγγελματίες επενδυτές αλλά και του φόβου της αστάθειας που περιβάλλει τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Η τιμή του νομίσματος ενισχύεται σταθερά από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και μετά, καθώς τα αποτελέσματα πίεσαν το αμερικανικό δολάριο. Μεταξύ εκείνων που έχουν στραφεί σε μεγάλο βαθμό στο bitcoin είναι οι Κινέζοι που αναζητούν προστασία από την υποτίμηση του γουάν, ένα νόμισμα που διαρκώς καταγράφει πτώση έναντι του ισχυρού δολαρίου.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ