Δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας ως τα μέσα του 2018

0

H Eλλάδα στοχεύει στη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας ως τα μέσα του 2018, με στόχο τον δανεισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε ρευστότητα που είναι παγιδευμένη εξαιτίας του μεγάλου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να τονώσουμε το δίκτυο των συνεταιριστικών τραπεζών» δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφέρει το ependisinews.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής αναμένεται να συζητήσει τη δομή της αναπτυξιακής τράπεζας αργότερα αυτόν τον μήνα και η κυβέρνηση έχει σαν στόχο να καταθέσει νομοσχέδιο το Σεπτέμβριο, σημείωσε ο αξιωματούχος.
Οι ελληνικές αρχές έχουν αναζητήσει τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και από ευρωπαϊκούς θεσμούς, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

Η αναπτυξιακή τράπεζα είναι πιθανό να διοικείται από κοινού από τα υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και ενέργειας, ανέφερε ένας αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πόροι από τον προϋπολογισμό για τις επενδύσεις ενδέχεται να μεταφερθούν στην νέα τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον να συμμετάσχουν έχουν εκδηλώσει και ξένες αναπτυξιακές τράπεζες.
H νέα αναπτυξιακή τράπεζα θα παρέχει συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ