Στo «κόκκινο» οι τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

0

Σε λεπτή γραμμή βαδίζουν τα τραπεζικά ιδρύματα σε ο,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την μείωση των «κόκκινων δανείων», όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΤτΕ για το α’ εξάμηνο.

Σύμφωνα με αυτά οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να επιτύχουν με… αστερίσκους τους στόχους που είχαν θέσει για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ενώ την ίδια ώρα έχασαν για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο το στόχο μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αναφέρει το protothema.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2017, τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα αγγίζουν τα 101,8 δισ ευρώ, 1,6 δισ ευρώ χαμηλότερα από το ποσό – στόχο που είχε τεθεί. Την ίδια ώρα τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, τα οποία έφθασαν τα 72,8 δισ ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περίπου πάνω από το στόχο.

Σύμφωνα με την έκθεση ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων βρίσκεται στο 50,6% υψηλότερα απ’ την πρόβλεψη του 50% για το εν λόγω τρίμηνο ενώ ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στο 36,1% συγκριτικά με την πρόβλεψη του 35%.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ