Η Βρετανία θα πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit ανεξάρτητα από τη συμφωνία

0

Ενδοκυβερνητικές εντάσεις προκαλούν οι διαδικασίες για το Brexit, καθώς η Βρετανία φαίνεται ότι θα πληρώσει ακριβά το λογαριασμό για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει τα 45 εκατομμύρια λίρες είτε υπάρξει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, είτε όχι. “Είναι αδιανόητο να θεωρούμε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας”, ανέφερε σε μέλη της επιτροπής οικονομικών.

“Αυτό δεν θα μας καθιστούσε αξιόπιστους εταίρους για μελλοντικές διεθνείς συμφωνίες”, πρόσθεσε. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι θολό παραμένει το τοπίο για την τελική θέση της βρετανικής κυβέρνησης, ένα ζήτημα για το οποίο το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει συμφωνήσει, ούτε έχει συζητήσει.

Πάντως, οι φήμες εδώ και καιρό επιμένουν ότι η συζήτηση επίτηδες δεν έχει συμβεί, καθώς η πρωθυπουργός διατηρεί φόβους ότι θα προκληθούν εντάσεις και παραιτήσεις.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Μάικλ Γκοβ τάσσονται υπέρ μιας καθαρής αποχώρησης από τις οικονομικές δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Χάμοντ θέλουν βαθύτερη πρόσβαση, ακόμη και με το τίμημα της υιοθέτησης περισσότερων ευρωπαϊκών κανόνων και κανονισμών.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ