ΕΚΤ: Τα ψηφιακά νομίσματα βλάπτουν την οικονομία

0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνειδητοποίησε τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσουν τα ψηφιακά νομίσματα στους διαμορφωτές πολιτικής σε έναν κλάδο που χρειάζεται "ψωμί και βούτυρο": την οικονομία.

"Εάν όλο και περισσότερο γεφυρώνεις τον εικονικό κόσμο με τον πραγματικό κόσμο και μετά αυτός ο εικονικός κόσμος καταρρεύσει, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να στραγγίξει τη ρευστότητα στον πραγματικό κόσμο", δήλωσε ο Yves Mersch, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε συνέντευξή του στη Φρανκφούρτη. "Αυτό, τότε δημιουργεί ανησυχία στην κεντρική τράπεζα.", σύμφωνα με το newmoney.

Μέχρι πρόσφατα, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής απέρριψαν τα ψηφιακά νομίσματα, ως ένα προϊόν σε πειραματική φάση. Αυτό άλλαξε όταν οι επενδυτές συσσωρεύτηκαν στο Bitcoin και τα άλλα, παρόμοια προϊόντα, προς τα τέλη του περασμένου έτους, δημιουργώντας πάνω από 684 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη -στα χαρτιά- σε μόλις τρεις μήνες, πριν οι τιμές αρχίσουν να πέφτουν, το 2018. Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής διερευνούν εάν και πώς μπορούν να ελέγξουν μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που "έκλεψε" τη φαντασία των μικροεπενδυτών και προσέλκυσε το ενδιαφέρον από πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ