Οι πρώτες συνομιλίες ΗΠΑ- Γερμανίας πριν ξεσπάσει ο εμπορικός πόλεμος

0

Η Γερμανία σημειώνει πρόοδο στις προσπάθειές της να αποφύγει τον εμπορικό πόλεμο με τις Η.Π.Α. καθώς η ευρωπαϊκή χώρα επιδιώκει μια «ανάσα» προτού τεθούν σε εφαρμογή οι τιμές του χάλυβα και του αλουμινίου εκ μέρους του προέδρου Donald Trump στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Angela Merkel, δήλωσε ότι οι συνομιλίες του με τον υπουργό Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Wilbur Ross έγιναν σε μια "πολύ καλή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα" που άνοιξε την πόρτα σε μια λύση που απομακρύνει σοβαρές εμπορικές συγκρούσεις, αναφέρει το newmoney.

"Δεν είναι βέβαιο, αλλά βλέπω ότι οι δυο πλευρές μπορούν να επιτύχουν, με καλή θέληση, να υπάρξει ένα θετικό μήνυμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας", δήλωσε ο Altmaier στην Ουάσινγκτον. "Είμαι λίγο πιο αισιόδοξος" από όσο πριν από τις συνομιλίες με τον Ross.

Το ταξίδι του Altmaier στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ αποτελεί μέρος μιας διπλής προσέγγισης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz ανταλλάσσει απόψεις με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin σε συνάντηση ομάδας 20 υπουργών οικονομικών στο Μπουένος Άιρες. Οι συζητήσεις σηματοδοτούν τις πρώτες συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, δεδομένου ότι ο Trump ανακοίνωσε σχέδια για επιβολή των δασμών νωρίτερα αυτό το μήνα, προκαλώντας απειλές αντιποίνων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ