Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τις εισφορές των μηχανικών

0

Το ΣτΕ καλείται να αποφασίσει για τις αναδρομικές εισφορές που επέβαλε ο ΕΦΚΑ στους μηχανικούς για την περίοδο 2011 – 2012. Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ κατέθεσαν ομαδικές αγωγές και η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Πλέον, μετά τον τρόπο υπολογισμού των τρεχουσών εισφορών, το ανώτατο δικαστήριο θα αποφασίσει και για τις αναδρομικές εισφορές.

Εχθές, έγινε δεκτό το αίτημα για την διεξαγωγή πρότυπης δίκης απευθείας στο ΣτΕ βάσει του νόμου 3900 του 2010 για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των αναδρομικών εισφορών β’ εξαμήνου του 2012 που ζητούνται μέσω ειδοποιητηρίων από τον ΕΦΚΑ, αναφέρει το newmoney.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε πως οι μηχανικοί προσφεύγουν συστηματικά στην ελληνική δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τις παράλογες και παράνομες ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλει το κράτος στους Έλληνες επιστήμονες και ιδίως στους διπλωματούχους μηχανικούς. «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ως τελευταίο αποκούμπι όσων πλήττονται από την κρατική αυθαιρεσία” επεσήμανε για να συμπληρώσει πως “πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε και σε αυτήν την περίπτωση ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματά μας και αρχές του δικαίου».

Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιό του “έσβησε” αναδρομικές εισφορές 42 μηνών, που κυμαίνονται μεταξύ 588 και 1.000 ευρώ, για περίπου 40.000 μηχανικούς ασφαλισμένους που αφορούσαν όμως μόνο την μη καταβολή της ειδικής προσαύξησης που προβλέφθηκε το 2011. Βέβαια, οι μηχανικοί προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την κατάργηση των αυξήσεων για το σύνολο των ασφαλισμένων, παλαιών και νέων, τόσο για την κύρια όσο και την επικουρική ασφάλιση και όχι μόνο για την ειδική προσαύξηση.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ