Γιατί εγκαταλείπουν την Deutsche Bank οι Κινέζοι

0

Για ακόμα μια φορά η κινεζική HNA μειώνει τη συμμετοχή της στη Deutsche Bank, κόβοντας το μερίδιο που κατέχει στο 7,9% από 8,8% προηγουμένως, και αυτό παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις ότι δεν σκοπεύει να αποεπενδύσει από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

Ο κινεζικός κολοσσός που κατέχει το μερίδιό του μέσω της αυστριακής διαχειρίστριας assets , C-Quadrat, είχε διαθέσει δισ. δολαρίων σε χρηματοδότηση και σύνθετα παράγωγα το 2017 για να δημιουργήσει συμμετοχή στη γερμανική τράπεζα, και να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό λίγο κάτω του 10%, αναφέρει το newmoney.

Εδώ και ένα χρόνο που έχει ανακοινωθεί αυτή η θέση της εταιρείας, οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν μειωθεί περισσότερο από 30%.

Εκπρόσωπος της ΗΝΑ δήλωσε πως η εταιρεία «αποφάσισε να μην ανανεώσει ένα μέρος της χρηματοδοτικής δομής για τη συμμετοχή μας στη Deutsche Bank», επικαλούμενη το «τρέχον περιβάλλον της αγοράς».

Για την HNA, η μεταβίβαση έρχεται αμέσως μετά την αποεπένδυση στη Hilton Worldwide Holdings. Φέτος ο κινεζικός κολοσσός έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία άνω των 12 δισ. δολ., ενώ έχει ανακοινώσει στους πιστωτές της ότι σχεδιάζει να ανεβάσει αυτό το ποσό στα 16 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου του 2018.

Πρόσθεσε πάντως ότι παραμένει «μεγάλος επενδυτής στη Deutsche Bank».

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ