Είναι δυνατόν να κάνει τέτοια δήλωση ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;

0

Απίστευτη δήλωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπο Γκότση,για το ποιος θα έπρεπε να ελέγξει την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς είπε και μάλιστα με κατηγορηματικό τόνο  πως «Τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie θα έπρεπε να ελεγχθούν από τις τράπεζες οι οποίες την δανειοδοτούν αλλά και από τους επενδυτικούς συμβούλους που συστήνουν την μετοχή της. Όχι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς Χαρ. Γκότσης είπε ακόμη πως οι κινήσεις στη Folli Follie έχουν ήδη δρομολογηθεί, με την Ernst & Young να έχει αναλάβει να διενεργήσει τους πρόσθετους οικονομικούς ελέγχους στην εισηγμένη και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει ζητήσει  όλα τα στοιχεία, ταμειακά διαθέσιμα αλλά και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να αποτυπωθεί με σαφήνεια η ορθότητα των στοιχείων που απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις της.

Όσον αφορά το αν έχει δοθεί στην Folli Follie προθεσμία για να παρουσιάσει τα στοιχεία της ο κ. Γκότσης είπε: «Δεν υπάρχει προθεσμία στην κατάθεση των στοιχείων που έχουμε ζητήσει από την Folli Follie, καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι ένας πολυεθνικός Όμιλος όπου το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις ασιατικές αγορές, ως εκ τούτου υπάρχει ένα εύλογο διάστημα για την συγκέντρωση των στοιχείων αυτών».

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Folli Follie, προχώρησε προ ημερών σε ενημέρωση για τον δανεισμό, την κατανομή πωλήσεων και κυρίως για τις πωλήσεις στην Ασία, που είναι και το επίμαχο θέμα.

Η QCM ωστόσο εξακολουθεί να αμφισβητεί τα στοιχεία για τα σημεία πώλησης ανά τον κόσμο.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία τα αναφερόμενα σημεία πωλήσεων (POS) λειτουργούν σε μεμονωμένες boutiques, shop in shop, counters, καθώς και σε σημεία πωλήσεων εντός αεροδρομίων.

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών χονδρικής του brand Folli Follie περιλαμβάνει επίσης πωλήσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από τα λειτουργούντα σημεία πώλησης, όπως π.χ. από εταιρικά δώρα, διαδικτυακές αγορές (marketplaces), καθώς και πωλήσεις σε αερογραμμές.

Παράλληλα, ο κ. Γκότσης διέψευσε τις φήμες ότι υπάρχει παρέμβαση της αμερικανικής Κεφαλαιαγοράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «όταν υπάρχει παρέμβαση μίας Αρχής δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα και άλλης».

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ