Έρχονται μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών για 5 εκατ. πολίτες

0

“Ο ελληνικός λαός πλήρωσε την ουτοπία και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι 5.000.000 πολίτες θα δεχθούν, με το πολυνομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, επώδυνες, άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.

«Η κυβέρνηση είναι θρασύτατη και προκλητική διότι ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητήσαμε να μάθουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ποιες επιπτώσεις θα έχουν από το πολυνομοσχέδιο, η κ. Αχτσιόγλου μας απάντησε με ύφος δέκα καρδιναλίων, δεν έδωσε τα στοιχεία. Κρύβεται», είπε ο Γιάννης Βρούτσης. «Μένουν εδώ αγκαλιασμένοι με την καρέκλα, κοροϊδεύουν τον κόσμο και κρύβονται», προσέθεσε ο πρώην υπουργός.

Επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Έχω την πρώτη και μοναδική ολοκληρωμένη αναλογιστική μελέτη που έδινε βιωσιμότητα στο σύστημα έως το 2060 με ύψος συντάξεων αυτό που ίσχυε το 2014. Αυτό το υπέγραψε η τρόικα, εγώ ως υπουργός, η εθνική αναλογιστική αρχή.

Αυτή είναι δεύτερη μελέτη, η μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ πιου βγήκε πριν από δέκα ημέρες, την υπογράφει η υπουργός, εθνική αναλογιστική αρχή και η τρόικα. Τι δείχνει; και αυτή δείχνει βιωσιμότητα ως το 2060. Πως είναι δυνατό η μια μελέτη να δείχνει να βιωσιμότητα με συντάξεις του 2014 και η άλλη με μειώσεις; Γιατί πολύ απλά τα γκρεμίσατε όλα. Έχετε ευθύνες και ο λαός πλήρωσε την παραμονή σας στην κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε ότι οι συνταξιούχοι της χώρας θα χάσουν μια έως τρεις συντάξεις, και τα μεγαλύτερα θύματα θα είναι οι 471.845 συνταξιούχοι του Δημοσίου γιατί συνδυαστικά με το αφορολόγητο θα χάσουν τρεις συντάξεις. Για τις επικουρικές, είπε ότι κάθε συνταξιούχος που λαμβάνει επικουρική θα χάσει 1,1 επικουρική σύνταξη, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, με βάση τη μείωση του αφορολόγητου, θα χάσουν ένα μισθό άδικα και αχρείαστα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν νέες αυξήσεις εισφορών.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ