Πώς ένας πρώην μηχανικός της Google ετοιμάζεται να γίνει δισεκατομμυριούχος

0

Η απόφαση του Colin Huang να εγκαταλείψει τη Σίλικον Βάλεϊ και να επιστρέψει στην Κίνα αποδεικνύεται μια από τις πιο κερδοφόρες κινήσεις σταδιοδρομίας τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώην μηχανικός της Google, ο οποίος ίδρυσε την Pinduoduo. με έδρα τη Σαγκάη πριν από τρία χρόνια, μπορεί σύντομα να έχει περιουσία ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βασισμένη στην ιδιοκτησία του στον πάροχο ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό θα τον έβαζε ανάμεσα στους 25 πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, αναφέρει το newmoney.

Η Pinduoduo, η οποία υποστηρίζεται από την Tencent Holdings Ltd. και είναι γνωστή ως PDD, σχεδιάζει να κάνει IPO στις ΗΠΑ, προσφέροντας 85,6 εκατομμύρια μετοχές από $16 έως $19 ανά μετοχή. Ο Huang μετά την IPO αναμένεται να έχει στην κατοχή του το 46,8%.

Η περιουσία των 8,3 δισ. δολαρίων βασίζεται στη χαμηλή τημή ενώ η υψηλή τιμή θα σήμαινε περιουσία 9,9 δισ. δολαρίων καθιστώντας έτσι τον 16ο πλουσιότερο άνθρωπο  στην Κίνα, μπροστά από τον Richard Liu, τον ιδρυτή της online εταιρείας λιανικής πώλησης της, JD.com Inc.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ