Χ. Μπουτσικάκης: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τα θλιβερά επικοινωνιακά τεχνάσματα»

0

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες για κατεδάφιση αυθαιρέτων, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πειραιώτης Χριστόφορος Μπουτσικάκηςδήλωσε τα εξής:

«Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων αποτελούν ένα ακόμα θλιβερό κεφάλαιο στο επικοινωνιακό κυβερνητικά τεσνάσματα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Όλα αυτά με φόντο την εκατόμβη νεκρών και των δεκάδων τραυματιών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στο πέρασμα της από την Ανατολική Αττική.

Το θλιβερό αυτό θέαμα φυσικά υποκρύπτει έναν σκοπό, την διαχείριση της εικόνας της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που βαραίνουν υπουργούς, γενικούς γραμματείς, τοπική αυτοδιοίκηση και περιφέρεια για τον τραγικό απολογισμό της καταστροφής.

Η κυβερνητική σύσκεψη σε ζωντανή μετάδοση κοντά στα μεσάνυχτα προς ενημέρωση του πρωθυπουργού, για μια φωτιά η οποία είχε ήδη τελειώσει τη φονική της πορεία και με διαλόγους που είτε απέκρυπταν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και τον ίδιο τον πρωθυπουργό – δηλαδή την ύπαρξη νεκρών δεκάδων ως τότε – είτε εσκεμμένα δεν έγινε η σωστή και πλήρης ενημέρωση.

Οι τραγικές εξορμήσεις του κ. Τσίπρα, που «εν κρυπτό» πήγε και έφυγε από τα καμένα και η τραγική εικόνα του κ. Καμένου, να «κουνάει το δάχτυλο» στους επιζώντες ή τους συγγενείς και φίλους των αγνοουμένων και να επιρρίπτει εμμέσως τις ευθύνες στους νεκρούς ενώ ταυτόχρονα να δικαιολογεί όλες τις άστοχες ενέργειες που είχαν γίνει από την κυβέρνηση στη διαχείριση της κρίσης.

Ακολούθησε το υπουργικό συμβούλιο «θίασος» με την «ανάληψη της πολιτικής ευθύνης» από τον πρωθυπουργό χωρίς να τη συνοδεύει από μια αποπομπή, μία παραίτηση ή έστω μία «συγνώμη». Τραγικές φιγούρες του υπουργικού συμβουλίου, εξαρτημένων από την εξουσία και προσκολλημένων στις καρέκλες τους.

Τέλος ως αποκορύφωση ο κ. Σπίρτζης, που άλλοτε ως Πρόεδρος του ΤΕΕ έδινε εντολές, κατευθύνσεις και συμβουλές στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για το πώς θα τακτοποιήσουν τις κατασκευές τους, ήρθε τώρα ως από μηχανής θεός να καταθέτει τροπολογίες για την άμεση κατεδάφιση των κτισμάτων που οι κυβερνητικοί του εταίροι και σύντροφοι, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δηλαδή, αγωνίζονταν για την μη εφαρμογή των παλαιότερων τελεσίδικων σχετικών αποφάσεων.

Μπορεί κανείς να πει πως όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κυβερνητικής τακτικής και πώς τα μόνα πλέον γνωρίσματα για τα οποία ξεχωρίζει και θα μείνει στην ιστορία η κυβέρνηση αυτή είναι το ψέμα, η διγλωσσία και ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού».

Share.

Comments are closed.