Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς θα χορηγήσει δάνεια 3 δισ. ευρώ το 2018

0

Σε νέες χορηγήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ έχει προχωρήσει στο 9μηνο 2018 η Τράπεζα Πειραιώς,ενώ ο συνολικός στόχος είναι να δώσει νέα δάνεια 3 δισ. ευρώ το 2018.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της Ημερίδας «Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικων Ταμείων» που διοργάνωσε η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας ανέφερε στο εννεάμηνο 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα τελευταία τρίμηνα, έδωσε νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018. Τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση μετά από μια δεκαετία είπε ο Χ. Μεγάλου.

Όπως επισήμανε, με τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής της (αύξηση στις καταθέσεις κατά 2 δισ. ευρώ από 1/1/2018, δείκτης δανείων προς καταθέσεις 91%, και μηδενισμός του ELA), η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει δυναμικά την οικονομία. Ο Χ. Μεγάλου είπε ότι το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα βρίσκεται στα επαγγελματικά ταμεία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, είπε ότι η αύξηση των αποθεματικών των ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα μας καθώς θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροχρόνια στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Δίπλα στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, που θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, είπε ο Γ. Χαντζηνικολάου.

H χώρα μας έχει αναμφισβήτητα εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης η οποία και θα συνεχισθεί επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, μιλώντας σε ημερίδα της Τράπεζας Πειραιώς με θέμα την διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Η πρόοδος δεν αποτυπώνεται πλέον μόνον στη ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών, αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οικονομίας καθώς και στους καλούμενους ψυχολογικούς δείκτες, όπως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κλπ, ανέφερε ο κ.Λιάκος.

Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ο κ.Λιάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε και κατάφερε μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης και στρεβλώσεων την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με στόχο να είναι βιώσιμο, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει ένα θετικό αποτύπωμα.

Χρειάζονται διαρκείς παρεμβάσεις και διορθώσεις είπε ο κ.Λιάκος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι μια ειλημμένη απόφαση, τόνισε.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ