Πώς ο Bill Gates σκοπεύει να εξοικονομήσει 233 δισ. δολάρια από... τις τουαλέτες

0

Ο Bill Gates θεωρεί ότι οι τουαλέτες είναι μια σοβαρή επιχείρηση και στοιχηματίζει στο γεγονός ότι η αναδημιουργία τους μπορεί να σώσει μισό εκατομμύριο ζωές και να αποφέρει εξοικονόμηση 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο φιλανθρωπικός δισεκατομμυριούχος, του οποίου το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates δαπάνησε 200 εκατ. δολάρια για επτά χρόνια χρηματοδότησης σε έρευνα για την αποχέτευσης, παρουσίασε περίπου 20 καινοτόμα σχέδια επεξεργασίας λυμάτων και περιττωμάτων που εξαλείφουν τα επιβλαβή παθογόνα και μετατρέπουν τα σωματικά απόβλητα σε καθαρό νερό και λίπασμα, αναφέρει το newmoney.

"Οι τεχνολογίες που θα δείτε εδώ είναι οι σημαντικότερες εξελίξεις στην υγιεινή σε περίπου 200 χρόνια", δήλωσε ο Gates, 63 ετών, στο συνέδριο Reinvented Toilet Expo στο Πεκίνο την Τρίτη.

Κρατώντας ένα δοχείο ανθρώπινων εκκρίσεων που περιείχε έως και 200 ​​τρισ. κύτταρα ροταϊού, 20 δισ. βακτήρια Shigella και 100.000 παρασιτικά αυγά σκουληκιών, ο ιδρυτής της Microsoft εξήγησε σε ένα πλήθος 400 ανθρώπων ότι νέες προσεγγίσεις για την αποστείρωση των ανθρώπινων αποβλήτων μπορεί να βοηθήσουν να σταματήσουν σχεδόν 500.000 θανάτους νεογνών και να εξοικονομηθούν 233 δισ. δολάρια ετησίως σε δαπάνες που συνδέονται με τη διάρροια, τη χολέρα και άλλες ασθένειες που προκαλούνται από το φτωχό νερό και την υγιεινή.

Μια προσέγγιση από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας που ο Gates δήλωσε ότι βρίσκει "πολύ ενδιαφέρουσα" ενσωματώνει έναν ηλεκτροχημικό αντιδραστήρα για να διασπάσει το νερό και τα ανθρώπινα απόβλητα σε λίπασμα και υδρογόνο, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν σε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ως ενέργεια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates συμμετέχει σε μια εκδήλωση στην Κίνα, όπου ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προωθεί μια τριετή «επανάσταση της τουαλέτας», με στόχο να κατασκευάσει ή να βελτιώσει 64.000 δημόσιες τουαλέτες ως το 2020 για να ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Gates εξήγησε ότι το επόμενο βήμα για το πρότζεκτ θα είναι να προωθηθεί η ιδέα της νέας τουαλέτας στους κατασκευαστές, εκτιμώντας ότι η αγορά για αυτές θα ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια ως το 2030.

"Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήξερα τόσα πολλά για τα κόπρανα", δήλωσε ο Γκέιτς πριν από την εκδήλωση στο Πεκίνο. "Και σίγουρα δεν πίστευα ποτέ ότι η Melinda θα έπρεπε να μου πει να σταματήσω να μιλάω για τουαλέτες και κόπρανα στο τραπέζι", αστειεύτηκε ο ίδιος.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ