Το παζλ της απάτης

0

Η αντίστροφη μέτρηση για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε και έγινε εμφανής από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχουν αυτές οι φορές που χρειαζόμαστε ένα γερό τράνταγμα προκειμένου να δούμε καθαρά κάποια πράγματα.

Tης Αφροδίτης Λατινοπούλου*

Η συνεχής καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την οικονομία «κρυβόταν»πίσω από κάποιες επικοινωνιακές τακτικές όπως τα επιδόματα που μοιράζονταν, τα οποία φυσικά προέκυπταν από υπερπλεόνασμα το οποίο με τη σειρά του ήταν αποτέλεσμα υπερφορολόγησης και κατασχέσεων.

Τι έκανε δηλαδή στην ουσία ο κ.Τσίπρας; Ό,τι περίπου θα έκανε και ο ιδιοκτήτης ενός καζίνο. Μάζευε χρήματα ζημιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και έδινε στην κυριολεξία ψίχουλα είτε σε κάποια από αυτά είτε σε κάποια άλλα. Όταν αυτό συμβαίνει σε βάθος χρόνου είναι δυσδιάκριτο.

Η προσωρινή χαρά του επιδόματος εμποδίζει τον οποιοδήποτε να αναλογιστεί και να υπολογίσει με χαρτί και με μολύβι πόσα του έχει πάρει προηγουμένως με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια εικονική αίσθηση ευεργετήματος. Κοινώς πρόκειται ακριβώς για το ίδιο αίσθημα που κυριεύει έναν τζογαδόρο. Μπορεί να έχει χάσει πολλά, μα η προσωρινή νίκη ενός ελάχιστου ποσού δημιουργεί αφενός τη προσδοκία του επόμενου κέρδους ενώ παράλληλα τη πλήρη λήθη της προηγούμενης απώλειας. Ούτε λίγο ούτε πολύ την ίδια τακτική εφαρμόζει γενικότερα. Όταν λοιπόν έκανε το λάθος με την απόλυτα ζημιογόνα συμφωνία των Πρεσπών, οι Έλληνες έδειξαν κατάφωρα τη δυσαρέσκεια τους με τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Μια μέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ξαφνικά εμφανίστηκε το σκάνδαλο Novartis αποσυντονίζοντας άσκοπα τους πολίτες.

Γι΄ ακόμη μία φορά προσπάθησε να βασιστεί στη λήθη και στην απόσπαση της προσοχής. Δεν υπολόγισε όμως κάτι πολύ σημαντικό που διακατέχει τους Έλληνες. Μπορεί να στερήθηκαν πολλά μέσα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης όμως όπως παντα έτσι και τώρα στα εθνικά ζητήματα γίνονται όλοι μια γροθιά. Κάπως έτσι, τα... μάτια άνοιξαν και είδαν στο πρόσωπο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προδότες.

Πώς μπορούν λοιπόν αυτοί ο οποίοι προδίδουν την Ελλάδα να θέλουν το καλό των Ελλήνων; Πού μας βοήθησαν έως τώρα; Έτσι ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε προς τα πίσω βρίσκοντας το αντίδοτο στη λήθη που τόσο ήθελε ο κ. Τσίπρας. Έτσι είδαμε πόσα με στέρησε τόσα χρόνια, είδαμε τα 100 δις που χρέωσε τη χώρα, είδαμε την υπερφορολόγηση, την ανεργία, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης, την περικοπή του αφορολογήτου ορίου, τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και τον κίνδυνο περικοπής των συντάξεων.

Τα μάτια μας άνοιξαν, πιάσαμε το χαρτί και το μολύβι και βρήκαμε το... αντίδοτο. Πίσω από κάθε κίνηση του κ. Τσίπρα βρίσκεται ένας κίνδυνος και μια σκοπιμότητα που θα πρέπει να μη την βλέπουμε μεμονωμένα, αλλά συνδυαστικά με όσα έταξε και όσα δεν έκανε. Γιατί να τα κάνει στο μέλλον; Το παζλ της απάτης φτάνει στο τέλος του.

* Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι απόφοιτη Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ