Ενώ η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, τα νοσοκομεία είναι χωρίς θέρμανση και χωρίς υλικά πρώτης ανάγκης!

0

Χωρίς πυξίδα, λόγω έλλειψης χρημάτων, τα νοσοκομεία ρίχνονται στη μάχη της γρίπης.

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, εκτός από την τεράστια «μαύρη τρύπα» στις κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ο μοριακός έλεγχος, που αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη εξέταση για τον εντοπισμό του υπότυπου της γρίπης, γίνεται με το σταγονόμετρο στο ΕΣΥ.

Και ενώ ο αριθμός των θυμάτων και των περιστατικών που παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες με ταχύτατους ρυθμούς, εντατικολόγοι σε δημόσια νοσοκομεία - πυλώνες παραδέχονται στα «ΝΕΑ» ότι το αποτύπωμα της νόσου στη χώρα μας είναι «θολό» δεδομένου ότι εκατοντάδες ασθενείς παραμένουν αδιάγνωστοι.

Η περίπτωση του Ευαγγελισμού - που σημειωτέον «βουλιάζει» στις εφημερίες καθώς ο αριθμός των ασθενών σε περιόδους έξαρσης ιώσεων και γρίπης ξεπερνά ακόμη και τους 1.500 - αποκαλύπτει τη σκληρή οικονομία που αναγκάζονται να κάνουν οι διοικητές.

Εκεί, ο μοριακός έλεγχος γίνεται μόνον σε ασθενείς που εμφανίζουν βαριά συμπτώματα και σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι για παράδειγμα οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι καρκινοπαθείς.

Share.

Comments are closed.