Γιατί ο δήμος Παρισιού ζητεί από την Airbnb 12, 5 εκατ. ευρώ

0

Για το ενδεχόμενο να παραβιάζουν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εταιρείες όπως η Airbnb, ψήφισε η Γαλλία νόμο το 2018 που τις «τιμωρεί» με πρόστιμα ύψους 12.500 ευρώ για κάθε παράνομη ενοικίαση.

Ο δήμος του Παρισιού κατέθεσε μήνυση κατά της Airbnb για τουλάχιστον 1.000 παράνομες ενοικιάσεις που θα μπορούσαν να στοιχίσουν στην αμερικανική πλατφόρμα, ποσό άνω των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το newmoney.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Παρίσι μπορούν να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε βραχυπρόθεσμες μισθωτικές πλατφόρμες μέχρι και 120 ημέρες σε ένα χρόνο.

Οι ενοικιάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν έναν αριθμό εγγραφής για να διασφαλιστεί ότι οι ιδιοκτησίες δεν θα ενοικιάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο εξέφρασαν ανησυχίες ότι πλατφόρμες όπως η Airbnb αποτελούν αθέμιτους ανταγωνιστές για ξενοδοχεία και μπορούν να μετατρέψουν κάποιες γειτονιές σε «αποστειρωμένες», μόνο τουριστικές ζώνες.

Ένας εκπρόσωπος της Airbnb δήλωσε ότι έχει εφαρμόσει μέτρα για να βοηθήσει τους χρήστες του Παρισιού στην ιστοσελίδα της να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά πρόσθεσε ότι οι κανόνες στη γαλλική πρωτεύουσα είναι «αναποτελεσματικοί, δυσανάλογοι και κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων».

Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb μετά τις ΗΠΑ.

Το Παρίσι, μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο, είναι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά της, με περίπου 65.000 κατοικίες εγγεγραμμένες.

Share.

Comments are closed.