Νέα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12% της Ν.Δ. για τις Ευρωεκλογές

0

Προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 37,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,4%, χάνοντας 5% από τις Ευρωεκλογές του 2014.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, που παρουσιάζει η δημοσκόπηση της DATA RC για λογαριασμός της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη στη Δυτική Ελλάδα καταγράφοντας μάλιστα άνοδο σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει στις Ευρωεκλογές του 2014.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», είναι ότι το ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Ελλάδα καταγράφει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που συγκεντρώνει στο σύνολο της χώρας, από τις έρευνες που έχουν δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωσηγια τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφουξεπερνάει τις 8 μονάδες (+8,2%), κι έτσι προηγείται με 25,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 17,5%.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το pelop.gr, τρίτο με 8,6% είναι το ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθεί τοΚΚΕ με 5,7%.

Θετική άποψη για την Ε.Ε.

Σε ερώτηση για την άποψή τους για την Ευρωπαϊκή Ένωσηένας στους δυο πολίτες της Δυτικής Ελλάδας φαίνεται να έχει θετική γνώμη, ενώ αρνητική έχει διαμορφώσει το 30,6%.

Επιπλέον, η θετική ή αρνητική γνώμη για την Ε.Ε. φαίνεται να αλληλεπιδρά με την πρόθεση ψήφου, καθώς θετική γνώμη έχει το 73% των πολιτών με πρόθεση να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές, το 66% των πολιτών με πρόθεση να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία αλλά και το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αρνητική είναι η γνώμη του 68% των πολιτών με πρόθεση ψήφου στο ΚΚΕ και το 52% των πολιτών με πρόθεση ψήφου στη Χρυσή Αυγή.

6 στους 10 ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Η πλειοψηφία των πολιτών (56,9%) δηλώνει ότι τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ωστόσο ένα πολύ σημαντικό μέρος (41,5%) δηλώνει πως όχι. Πανελλαδικά, σύμφωνα με τη Metron Analysis, το ποσοστό των πολιτών με ενδιαφέρον ανέρχεται στο 60%, ενώ τον Σεπτέμβριο 2018 (σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο) ήταν 44%.

Η έρευνα, σύμφωνα με τη DATA RC, έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 620 ψηφοφόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Το δείγμα σταθμίστηκε, εκ των υστέρων, ως προς τις Εθνικές Εκλογές 2015.

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ