Γκουρία: Δεν αρκεί ο τουρισμός για βιώσιμη ανάπτυξη

0

"Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μπορεί να τελικά πιο αδύναμες, καθώς ως μικρή και ανοιχτή οικονομία επηρεάζεται από την επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία". Αυτό αναφέρει ο γ.γ. του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο ίδιος θεωρεί ότι η μορφή προστασίας της Ελλάδας από τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες είναι η ανάπτυξη της μεταποίησης και η εστίαση στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "πρέπει να προσανατολιστείτε και σε άλλους κλάδους υπηρεσιών βασισμένων στη γνώση. Αυτό που επιμένω, επίσης, είναι: δεξιότητες, δεξιότητες, δεξιότητες", αναφέρει το capital.gr.

Όπως τονίζει, η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητα και να εστιάσει στις επενδύσεις. Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ προσθέτει ότι η Ελλάδα έχει θετικές επιδώσεις στον τουρισμό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό αν δεν αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Γκουρία τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Όπως αναφέρει όταν υπάρχει μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση, τότε μια χώρα μπορεί να μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές. "Το θέμα λοιπόν είναι να διευρύνεις τη φορολογική βάση και μετά, σχεδόν φια μαγείας, έχει περισσότερα έσοδα, αλλά δίνεις και κίνητρο στους φορολογούμενους να πληρώνουν", δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Share.

Comments are closed.