«Καμπάνα» $90,5 εκατ. σε Barclays, Citigroup και JP Morgan από ελβετικές αρχές

0

Οι ελβετικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 90 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (90,5 εκατομμύρια δολάρια) για συνωμοσία για την χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος (μιας αγοράς αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων), σύμφωνα με τις αρχές της Ελβετίας.

Το πρόστιμα προστίθενται στα 1,07 δισ. ευρώ προστίμων που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει τo newmoney.

Η Barclays, η Citigroup, η JP Morgan και η Royal Bank of Scotland τιμωρήθηκαν όλες από την ελβετική αρχή, γνωστή ως WEKO, η οποία ανέφερε ότι ότι βρήκε «αρκετές συμφωνίες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ τραπεζών σε συναλλαγές συναλλάγματος».

Επίσης τιμωρήθηκε η MUFG Bank της Ιαπωνίας για τη συμμετοχή της στη συνωμοσία.

Traders από τη Barclays, τη Citigroup, τη JPMorgan, τη Royal Bank of Scotland και την UBS συμμετείχαν στο λεγόμενο καρτέλ «Three way banana split» από το 2007 έως το 2013, δήλωσε ο WEKO. Οι συμμετέχοντες στο καρτέλ «Essex express» που διήρκεσε από το 2009 έως το 2012 ήταν traders από την Barclays, την MUFG Bank, την RBS και την UBS.

Στην Barclays επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 27 εκατομμυρίων φράγκων, στη Citigroup 28,5 εκατομμύρια φράγκα, στη JPMorgan 9,5 εκατομμύρια φράγκα, στην MUFG 1,5 εκατομμύρια φράγκα και στην RBS 22,5 εκατομμύρια φράγκα.

Share.

Comments are closed.