Μεγάλου: «Δημιουργήσαμε κεφάλαιο για την Τράπεζα Πειραιώς χωρίς dilution για τους μετόχους»

0

Στην αποπληρωμή των CoCos ύψους 160 εκατομμύριων ευρώ, θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς στις 2 Δεκεμβρίου, απαλλασσόμενη από το βάρος των υποχρεώσεων έναντι του δη,οσίου μετά από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά στη γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, δηλώνοντας ότι η τράπεζα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη στήριξη της οικονομίας με νέες εκταμιεύσεις 4 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος.

Στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης βρέθηκε η πρόσφατη έξοδος της Τράπεζας Πειραιώςστις αγορές με την επιτυχή έκδοση ομολόγου Tier 2 ύψους 400 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε ο Χρήστος Μεγάλου, πρόκειται για σημαντική επιτυχία της τράπεζας καθώς άνοιξε τον δρόμο για ανάλογες εκδόσεις και από τις υπόλοιπες τράπεζες, πρώτη μετά από το 2008.

Ο ίδιος τόνισε ότι "δημιουργήσαμε κεφάλαιο 800 εκατομμύρια ευρώ για την τράπεζα μέσω της έκδοσης του ομολογιακού και μέσω της συμφωνίας με την INtrum χωρίς να επιφέρουμε dilution στους μετόχους.

Στη προσπάθεια αυτή είχαμε την στήριξη των μετόχων μας (John Paulson και άλλοι συμμετείχαν στην έκδοση), οι οποίοι μάλιστα στο allocation πήραν λιγότερες μετοχές από όσες ζήτησαν καθώς θέλαμε να δώσουμε μετοχές και σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλους θεσμικούς".

Με την έκδοση του ομολογιακού, τα βασικά εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς,ενισχύθηκαν στο 15,5%, σημαντικά υψηλότερα του ελάχιστου απαιτούμενου.

Όσον αφορά στη συμφωνία με την Intrum, ο Χρήστος Μεγάλου είπε ότι καθιστά δυνατή την γρήγορη αντιμετώπιση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας, ύψους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Share.

Comments are closed.