Η διακυβέρνηση του Κυριάκου

0

Έδειξε δείγμα ικανής ηγεσίας. Έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε τον δύσκολο και επίπονο δρόμο της αλήθκειας και της σκληρής δουλειάς.

Του Πέτρου Μποτσαράκου

Με τη μεθοδικότητα, την επιμονή και την αποτελεσματικότητα του κατάφερε να βάλει στο περιθώριο τα εύκολα λόγια και τον λαϊκισμό και να φερει στο προσκήνιο την ηθική της δημιουργικής προσπάθειας και τις αξίες της φιλελεύθερης κοινωνίας.

Με σκληρή προσωπική εργασία πέτυχε να διαμορφώσει μια νέα πλειοψηφία με ευρύτερες ιδεολογικές αναφορές και ποικιλη κοινωνική προέλευση αλλά με κοινό χαρακτηριστικό την πίστη στην δημιουργική Ελλάδα και σε ένα καλύτερο μέλλον που θα χτιστεί βήμα βήμα μέσα από την ατομική και συλλογική παραγωγικη κινητοποίηση.

Κέρδισε τις εκλογές χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και χωρίς λάσπη στον αντίπαλο του. Τον κέρδισε χωρίς να του απαντήσει στην ίδια γλώσσα.
Αντίθετα επέβαλλε την δική του προεκλογική ατζέντα της φωτεινής Ελλάδας και τα κατάφερε.

Μετά τις εκλογές, έδειξε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται οτ ίδιο σκληρά και μεθοδικά. Και απαίτησε από τους υπουργούς του να κάνουν το ίδιο.

Για να ελέγχει τις επιδόσεις τους εισήγαγε ένα νέο μοντέλο Διακυβέρνησης με νέους ηθικούς κανόνες και απαγορεύσεις αλλά και με νέα εργαλεία ελέγχου της αποδοτικότητας των ασκούμενων πολιτικών.

Από τη μια μεριά ενεργοποίησε ένα ψηφιακό σύστημα ελέγχου της προόδου του κυβερνητικού έργου και από την άλλη τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να δουλέψουν αυτό το σύστημα και να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική λειτουργία του.

Έβαλε διπλό έλεγχο και χαλινάρι στους υπουργούς του.

Εισήγαγε τις έννοιες των μετρησιμων αποτελεσμάτων, της στοχοθεσίας και των καίριων δεικτών αποδοτικότητας στην πολιτική.
Και πολύ καλά έκανε. Για να ξέρει ποιος έκανε τι και πότε. Για να ξέρει τι πέτυχε ο καθένας και που απέτυχε. Για να μπορεί να εντοπίσει λάθη και να τα διορθώσει.

Στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του, έβαλε τους υπουργούς να μαζέψουν τα λόγια τους. Έδειξε δείγμα ικανής ηγεσίας. Έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όσοι νιωθουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν ας κάνουν στην άκρη..

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ: STAR.GR

Share.

Comments are closed.