Γιούνκερ: Το επενδυτικό σχέδιο… λειτουργεί

0

«Το Επενδυτικό Σχέδιο λειτουργεί και διαψεύδει τους απαισιόδοξους» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ).

«Το ΕΤΣΕ δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και κινητοποιεί επενδύσεις στην πραγματική οικονομία καθημερινά» υποστήριξε και πρότεινε την παράταση της λειτουργίας του και μετά το 2018.

«Ας έχουμε φιλόδοξους στόχους για την επανεκκίνηση των επενδύσεων στην Ευρώπη» έσπευσε να σημειώσει.

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, έχουν προχωρήσει ήδη δύο συμφωνίες:
• στις 9 Μαΐου, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και Procredit (δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ) και
• στις 10 Μαΐου, συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Creta Farms (δάνειο ύψους 15 εκατ.).

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, εξήρε το έργο του Ταμείου, επισημαίνοντας ότι «στηρίξαμε καινοτόμα ενεργειακά έργα, κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, έργα αστικής ανάπτυξης και ευρυζωνικών δικτύων υψηλών ταχυτήτων».

Σημειώνεται ότι σήμερα εγκαινιάστηκε επίσημα ένα άλλο εργαλείο του Επενδυτικού Σχεδίου, την Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων - μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα φέρνει σε επαφή Ευρωπαίους φορείς υλοποίησης έργων και επενδυτές από την Ε.Ε. και όλο τον κόσμο.

Στη νέα πλατφόρμα, σύμφωνα με την Επιτροπή, έχουν ήδη υποβληθεί πολλά έργα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Share.

Comments are closed.