«Τσουχτερoί» φόροι για τρεις στους δέκα φορολογούμενους

0

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν για ακόμα μία φορά οι φορολογούμενοι.

Τρεις στους δέκα φορολογούμενους θα πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2018, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),

Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3.420.302 φορολογικές δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 4.752.045 εκκαθαριστικά σημειώματα.

Η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι φέτος για πρώτη φορά τα ζευγάρια θα έχουν ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Ωστόσο, από τα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν δηλώσεις και οι φορολογούμενοι με υψηλότερα εισοδήματα, δηλαδή πάνω από το αφορολόγητο όριο με αποτέλεσμα για 1.417.688 φορολογούμενους να προκύπτει επιπλέον φόρος ή διαφορετικά κατά μέσο όρο ο κάθε ένας από αυτούς πρέπει να πληρώσει έξτρα φόρο 734 ευρώ.

Ακόμη απομένει περίπου ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και με βάση τα στοιχεία της φορολογικής υπολείπονται περίπου 2,9 εκατομμύρια δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Έτσι, αρκετοί φορολογούμενοι πριν ξεκινήσουν την διαδικασία υποβολής της δήλωσή τους θα πρέπει να περάσουν από την εφορία.

Επίσης, θα πρέπει να επισκεφτούν το Μητρώο της Δ.Ο.Υ. τους οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπόγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2018 αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2018 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Ειδικότερα, οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18 έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση, όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να το δηλώσουν για να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους ενώ όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου.

Share.

Comments are closed.