Γιατί οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού

0

Από τα στόματα των ειδικών και των επιστημόνων διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι οι πλέον κρίσιμες για την εξέλιξη των κρουσμάτων και τη διαμόρφωση της περίφημης καμπύλης που σχετίζεται άμεσα με τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο λόγος που διατυπώνεται η εκτίμηση αυτή είναι ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα φανεί η απόδοση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ίδια λογική, η εικόνα των κρουσμάτων που διαμορφώνεται τώρα, αντικατοπτρίζει την τήρηση όσων είχαν προταθεί πριν περίπου 2 εβδομάδες με 10 ημέρες. Το χρονικό αυτό περιθώριο σχετίζεται άμεσα με τον χρόνο επώασης του ιού και της εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων.

Ο ίδιος μάλιστα είχε εκτιμήσει ότι ακριβής εικόνα για την πορεία της πανδημίας θα προκύπτει σε περίπου δύο εβδομάδες. «Και θα είναι τόσο καλύτερη αυτή η εικόνα, όσο περισσότερη συμμόρφωση υπάρχει με τα μέτρα, τα οποία αφορούν δύο κύριους στόχους, στους οποίους πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι: Να προφυλάξουμε τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα».

 

Share.

Comments are closed.