Πόλεμος κατά του κορωνοϊού: Τα βαριά ονόματα της μόδας παράγουν μάσκες και ιατρικές ποδιές

0

Με τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο να έχουν κατεβάσει ρολά, όλα τα σόου να έχουν ακυρωθεί, την παγκόσμια παραγωγή να έχει διαταραχθεί όσο ποτέ στο παρελθόν, τα βαριά ονόματα της βιομηχανίας της μόδας πήραν θέση στο πεδίο της μάχης: παράγουν μάσκες και αντισηπτικά. Τώρα, οι σχεδιαστές, οι οίκοι μόδας εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ξεπεράσουν τις ελλείψεις ιατρικών μασκών και άλλων ατομικών προστατευτικών μέσων. Οίκοι υψηλής ραπτικής, όπως οι Louis Vuitton, Balenciaga και Yves Saint Laurent μπήκαν στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού διαθέτοντας τα εργοστάσιά τους για να  κατασκευάσουν μάσκες,  γάντια και ποδιές γιατρών και νοσηλευτών. Ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Κering στον οποίο ανήκουν οι Balenciaga και Yves Saint Laurent, ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει την παραγωγή του στη Γαλλία, ώστε να κατασκευάζει χειρουργικές μάσκες.

Στην Ιταλία η Prada έχει ξεκινήσει την παραγωγή μασκών μετά από αίτημα των αρχών στην Τοσκάνη. Ο οίκος Gucci ζήτησε άδεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να εγκριθεί η κατασκευή μασκών σε μονάδα του στην Ιταλία. Η Louis Vuitton Moet Hennessy παρασκευάζει αντισηπτικό εκεί όπου συνήθως παρήγαγε τα αρώματα και τα καλλυντικά με τα εμπορικά σήματα Christian Dior και Givenchy.

O ισπανικός κολοσσός ένδυσης Inditex, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων τα σήματα Zara, Bershka και Pull & Bear, ανακοίνωσε ότι σε αυτή τη φάση θα δωρίσει έως και 300.000 χειρουργικές μάσκες στα ισπανικά νοσοκομεία ενώ στα εργοστάσιά του θα κατασκευάσει ποδιές και ρόμπες για γιατρούς και νοσηλευτές.

Στη Νέα Υόρκη ο σχεδιαστής Brandon Maxwell που ντύνει την Lady Gaga και την Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα ράβει πλέον εξοπλισμό για τους γιατρούς. Η εταιρεία μαγιό Karla Colletto διαθέτει όλο της προσωπικό, 430 άτομα για τις ανάγκες κατασκευής ιατρικών μασκών.

Christian Siriano

@CSiriano

Powerful women right here! This is what Fashion is right now for us. Making hundreds of masks a day and that’s what we can do to help. Thank you to my team for this.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
1.413 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

San Raffaele Milano@SanRaffaeleMI

Grazie alla campagna solidale di @Fedez e @ChiaraFerragni e alle 191mila persone che hanno donato sono partiti all’Ospedale San Raffaele i lavori per una nuova terapia intensiva da campo dedicata all’emergenza .

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
127 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
50 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Share.

Comments are closed.