Και η Audi μπαίνει στο μικροσκόπιο της Ε.Ε.

0

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να πιέσουν τις αντίστοιχες αμερικανικές αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια, αρμόδιοι για περιβαλλοντικά θέματα, «έπιασαν» τη μονάδα της Volkswagen, Audi, να χειραγωγεί νέο γύρο δοκιμών εκπομπών ρύπων.

Νωρίτερα φέτος, η αρμόδια αρχή California Air Resources Board (CARB) ανακάλυψε σε όχημα της Audi λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για να χειραγωγήσει τις δοκιμές και να δείξει συμμόρφωση βάσει των προτύπων και ορίων, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το MarketWatch και οι οποίες γνωρίζουν την υπόθεση.
Η είδηση για συνέχιση της παρανομίας, ένα χρόνο αφότου οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν τη χειραγώγηση των δοκιμών από τη Volkswagen για περισσότερο από μία δεκαετία, θορύβησε τις ρυθμιστικές αρχές σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt διέταξε την αρμόδια αρχή KBA να έρθει σε επαφή με την CARB και να διασφαλίσει ότι θα «λάβει πληροφορίες επάνω στο θέμα και, σε επόμενο βήμα, να κάνει τη δική της αξιολόγηση», ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Στις Βρυξέλλες, η Elzbieta Bienkowska, η Ευρωπαία επίτροπος για τις αγορές και τις υπηρεσίες, επίσης ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς από τα μέσα ενημέρωσης. «Η Κομισιόν θα έρθει σε επαφή με την CARB για περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε το γραφείο της σε γραπτή του ανακοίνωση.

Η Audi δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.
Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ