«Χρυσή βίζα» και μέσω αγοράς μετοχών θα προσφέρει η κυβέρνηση

0

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προστεθούν και νέα επενδυτικά προϊόντα με τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν «χρυσή βίζα» επενδυτές εκτός ΕΕ θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή ο αναπλ. Υπ. Βιομηχανίας.

Όπως αποκάλυψε ο Στέργιος Πιτσιόρλας σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους η χρυσή βίζα θα αφορά πλέον και αγορά ομολόγων στην πρωτογενή αγορά ή μετοχές σε επιχειρήσεις επενδύσεων real estate (ΑΕΕΑΠ) ή καταθέσεις μέχρι 400.000 ευρώ. Επίσης θα αφορά επενδύσεις σε άυλους τίτλους της δευτερογενής αγοράς (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κοκ) ύψους 800.000 ευρώ, αναφέρει το newmoney.

Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία το Χρηματιστήριο Αθηνών και τα κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά δέχονται μεγάλες πιέσεις. Μάλιστα και σήμερα το ΧΑ κατέγραψε απώλειες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα «χρυσή βίζα» μπορεί να λάβει μόνο κάποιος που κάνει μία αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Πιτσιόρλας γνωστοποίησε πως θα αυστηροποιηθεί και το πλαίσιο ελέγχου για τους επενδυτές που θα λαμβάνουν τη «χρυσή βίζα» προκειμένου να διασφαλίζεται η υποχρέωση τους για επένδυση σε βάθος πενταετίας.

Share.

Comments are closed.