Επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. ευρώ προανήγγειλε ο Τσίπρας

0

Την επιστροφή 820 εκατομμυρίων ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις στους ενστόλους και στους επιστήμονες, όπως καθηγητές ΑΕΙ, γιατρούς, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «προχωράμε λοιπόν αύριο διά νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ό,τι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «το πρώτο βήμα λοιπόν, γίνεται αύριο στη Βουλή. Με ένα σαφή συμβολισμό». Ειδικότερα, είπε ότι «το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο.

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».

Share.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ