Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

0

Θετικές είναι οι μέχρι τώρα προβλέψεις για τον καιρό των Χριστουγέννων.

Η θερμοκρασία τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 15 και 17 βαθμούς, ενώ όσον αφορά τις βροχοπτώσεις που αναμένονται οι περισσότερες θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα.

Πάντως, για τις επόμενες ώρες, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο χιονιάς και η παγωνιά, καθώς ο καιρός θα επιδεινωθεί με καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Τις βραδινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο, και έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στο βίντεο του meteo.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της χιονιοκάλυψης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις επόμενες τέσσερις ημέρες καθώς και της δορυφορικά εκτιμώμενης χιονιοκάλυψης της Ευρώπης στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο.

Share.

Comments are closed.