Ενστάσεις από την ΤτΕ για τη χορήγηση δανείου στον Πολάκη

0

Ενστάσεις εξέφρασε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη χορήγηση δανείου από την Τράπεζα Αττικής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταξύ των στελεχών της Διεύθυνσης Εποπτείας και των κ.κ. Θ. Πανταλάκη και Ι. Τσακιράκη, το δάνειο που έλαβε ο Παύλος Πολάκης είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς της Attica Bank.

Ωστόσο, αναπάντητα παραμένουν ερωτήματα που συνδέονται τόσο με το ύψος όσο και με το είδος του δανείου που έλαβε ως πολιτικό πρόσωπο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δεδομένου ότι υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί για πολιτικούς, κόμματα αλλά και Μέσα Ενημέρωσης η ταχύτατη έγκριση του δανείου ύψους 100.000 ευρώ στον Παύλο Πολάκη προκαλεί ερωτήματα. Πολύ δέ περισσότερο τη στιγμή που εγκρίθηκε ως καταναλωτικό στην κατηγορία των επαγγελματικών αν και ο αναπληρωτής υπουργός είναι πολιτικό πρόσωπο.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα υποστηρίζει ότι χορηγεί ανάλογα δάνεια για επαγγελματίες όπως μηχανικοί και δικηγόροι

Ερώτημα προκύπτει και από το ύψος του δανείου, επίσης λόγω της πολιτικής ιδιότητας του δανειολήπτη, όπως και για την αξία στην οποία αποτιμήθηκε το ακίνητων από τους μηχανικούς της τράπεζας που έδωσαν επί της ουσίας και το πράσινο φώς για την έγκρισή του.

Ακόμα, αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για το πρώτο δάνειο που δίνεται σε πολιτικό πρόσωπο, τουλάχιστον από την εν λόγω τράπεζα, με την ίδια να έχει αναφέρθει στην ανακοίνωσή της ότι και άλλα πολιτικά πρόσωπα έχουν λάβει ανάλογα δάνεια από άλλες τράπεζες. Μάλιστα για αυτή την αναφορά επικαλείται δημοσιεύματα...

Share.

Comments are closed.