Ποια η σχέση των θαλασσινών με την λίμπιντο

0

Τα θαλασσινά μπορεί να είναι γνωστό ότι αποτελούν βασική ομόδα τροφίμων για μία υγιεινή διατροφή, ωστόσο σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, φαίνεται πως έχουν και ευεργετικές ιδιότητες που συνδέονται άμεσα με την σεξουαλική υγεία των ανθρώπων και την ικανότητα τεκνοποίησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ, τα θαλασσινά μπορούν να εκτοξεύσουν τη σεξουαλική επιθυμία στα ύψη. Ειδικότερα, για τις ανάγκες της έρευνας, 500 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί, σημείωναν πόσο συχνά έτρωγαν θαλασσινά (ψάρια και οστρακοειδή) μέσα σε διάρκεια τεσσάρων ετών, καθώς επίσης και τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου. Άντρες και γυναίκες που κατανάλωσαν περισσότερη ποσότητα θαλάσσινών (πάνω από 8 μερίδες το μήνα) έκαναν μάλιστα κατά 22% περισσότερο σεξ.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η σχέση μεταξύ της πρόσληψης ψαριών και της εγκυμοσύνης δεν εξηγείται μόνο από την αυξημένη συχνότητα του σεξ. Αυτό υποδηλώνει ότι τα ψάρια μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος, την ωορρηξία ή την ποιότητα του εμβρύου.

Share.

Comments are closed.