Ο Bill Gates δεν είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

0

Ο Bill Gates δεν κατείχε ποτέ χαμηλότερη θέση από την Νο 2 στην επταετή ιστορία του Δείκτη Bloomberg Billionaires. Το ρεκόρ αυτό τελείωσε την Τρίτη, όταν ο ιδρυτής της Microsoft Corp. έπεσε στο Νο. 3, πίσω από τον Bernard Arnault της Γαλλίας.

Η LVMH, η εταιρεία πολυτελών ειδών του Arnault, ενισχύθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ την Τρίτη και αύξησε την περιουσία του ιδρυτή της στα 107,6 δισ. δολάρια και ξεπέρασε τον Gates κατά περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας επέκτειναν τα κέρδη τους την Τετάρτη, κερδίζοντας κατά 0,7% στο χρηματιστήριο του Παρισιού, αναφέρει το newmoney. Ο Arnault πρόσθεσε περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του μόνο το 2019, το μεγαλύτερο κέρδος από τους 500 εκατομμυριούχους στην κατάταξη του Bloomberg.

Ο Arnault, 70 ετών, ακολούθησε τον Gates και τον Jeff Bezos, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, στο πιο αποκλειστικό club πλουσίων τον περασμένο μήνα, όταν η περιουσία του ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Η συνολική περιουσία των τριών ξεπερνά τις ατομικές χρηματιστηριακές αξίες σχεδόν όλων των εταιρειών του δείκτη S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Walmart Inc., Exxon Mobil Corp. και Walt Disney Co.

Ο Arnault και η οικογένειά του είναι μεταξύ των τιτάνων ειδών πολυτελείας που αφιέρωσαν περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο για την ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της εκκλησίας. Ο μεγιστάνας ελέγχει περίπου το ήμισυ της LVMH που εδρεύει στο Παρίσι και κατέχει επίσης ποσοστό 97% στην Christian Dior, τον οίκο μόδας που ιδρύθηκε τρία χρόνια πριν από τη γέννησή του το 1949.

Share.

Comments are closed.