Καταργείται η θέση του Κοστέλο στην Αθήνα

0

Την κατάργηση του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, που κατείχε τα τελευταία χρόνια ο Ντέκλαν Κοστέλο, προανήγγειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αποτελεί ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα αφήνει για τα καλά την εποχή των προγραμμάτων και προχωρά προς την κατεύθυνση της «κανονικής δημοσιονομικής εποπτείας».

Να τονισθεί πως από την ελληνική εποπτεία αποχωρεί και ο επικεφαλής του κλιμακίου του ESM για την Ελλάδα Νικολά Τζιαμαριόλι ο οποίος τοποθετείται Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Υπό την ιδιότητα αυτή, θα επιβλέπει το τμήμα Εταιρικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών Πολιτικών, αλλά και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Πολιτικής και Θεσμικών Σχέσεων.

«Θα καταργήσουμε τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Επιτροπής για την Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Θυμάστε την εποχή της τρόικας και των θεσμών.

Ύστερα από περισσότερα από οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα είναι θετικό ότι η θέση αυτή δεν χρειάζεται πλέον» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μοσκοβισί μέσω της συνέντευξής του στα Νέα, επεξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εξετάζεται όπως ακριβώς τα άλλα κράτη.

Κατά τον κ. Μοσκοβισί η απόφαση «αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου ως κανονική χώρα.

Αποτελεί ισχυρό σήμα ότι σε αυτή τη νέα εποχή δεν χρειαζόμαστε έναν επικεφαλής της αποστολής, χρειαζόμαστε να έχουμε κανονική δημοσιονομική εποπτεία και κανονικό διάλογο, προφανώς με ιδιαιτερότητες, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε μεταπρογραμματική ενισχυμένη εποπτεία.

Επιπλέον, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα ως ενός ισχυρού και κανονικού εταίρου στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού εξαμήνου».

Share.

Comments are closed.