Μητσοτάκης: Δεν θα είμαστε στον κανόνα «1 προς 5»

0

Αποσύρει ο πρωθυπουργός την προεκλογική του εξαγγελία για περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο. Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προεκλογικά, είχε δεσμευθεί για επαναφορά του μνημονιακού κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» στον δημόσιο, παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει με τους δανειστές την αναλογία «1 προς 1».

Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Δεν θα είμαστε στον κανόνα 1 προς 5. Έχει ξεπεραστεί. Mπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα. Πρέπει να προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

Εν ολίγοις ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε τα περιθώρια που έχει η ελληνική κυβέρνηση για ανάπτυξη πολιτικών προσλήψεων στο Δημόσιο με στόχο την επαρκή στελέχωσή του, έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος τον περασμένο Αύγουστο.

Παρ’ όλα αυτά, ο νυν πρωθυπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι προχωρούσε σε προσλήψεις «εκεί που δεν χρειάζονταν και με κομματικά και πελατειακά κριτήρια», ενώ υποστήριξε ότι για προσλήψεις που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν βρήκαμε ούτε έναν κωδικό στον προϋπολογισμό», προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε, δε, ότι προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις 800 γιατρών του ΕΟΠΠΥ για την πρωτοβάθμια υγεία, την Ειδική Αγωγή και «ανάλογα με δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουμε και σε προλήψεις στην εκπαίδευση, δίνοντας προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές», οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για ακύρωση των 10.500 προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Share.

Comments are closed.