Πιερρακάκης: Ο πήχης θα αποδειχθεί χαμηλός σε σχέση με τις επιδόσεις μας

0

Δυο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες προαναγγέλλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκηςμε συνέντευξη του στο «Καρφί».

Επιπλέον μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, επισημαίνοντας τη μεγάλη δυσκολία που είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Το στοίχημά μας είναι να μην «ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία», αλλά αντίθετα να απλοποιούμε τη διαδικασία πριν την παραδώσουμε σε ψηφιακή μορφή, τονίζει χαρακτηριστικά

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τον υψηλό πήχη που έθεσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αναφορικά με τις κυβερνητικές επιδόσεις, εκφράζει την αισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας  «ότι όχι απλά θα περάσουμε πάνω από τον πήχη, αλλά ότι αυτός θα αποδειχθεί χαμηλός σε σχέση με τις επιδόσεις μας».

 -Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ στο θέμα των φοροελαφρύνσεων και άλλων παροχών έθεσε υψηλά τον πήχη. Είστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να τον περάσετε, γιατί ακόμη η κυβέρνηση είναι στο μήνα του μέλιτος με την κοινωνία και τα δύσκολα πολλοί υποστηρίζουν, ακόμη και στελέχη σας τα δύσκολα είναι μπροστά σας

Η μέχρι τώρα πορεία της Κυβέρνησης δείχνει ότι το σχέδιό μας είναι φιλόδοξο και εφαρμόσιμο ταυτόχρονα, καθώς και αποτέλεσμα συστηματικής προετοιμασίας και διαρκούς προσαρμογής στα δεδομένα που μεταβάλλονται. Οι πολίτες κάθε μέρα διαπιστώνουν ότι δεν υποσχόμαστε μέτρα χωρίς πρώτα να μελετήσουμε διεξοδικά την απόδοση και τις συνέπειές τους. Έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, γιατί έτσι αποκαθίστανται η αξιοπιστία και οι προοπτικές της χώρας, αλλά κυρίως γιατί έτσι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική. Από αυτή την προετοιμασία αντλούμε την αισιοδοξία μας ότι όχι απλά θα περάσουμε πάνω από τον πήχη, αλλά ότι αυτός θα αποδειχθεί χαμηλός σε σχέση με τις επιδόσεις μας.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Κυριάκου Πιερακκάκη στο «ΚΑΡΦΙ» του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε στο "Καρφί"

Share.

Comments are closed.