Γιατί ο Μάικ Πομπέο δεν είδε τον Παυλόπουλο

0

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ από την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα δημοσιεύει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, θέτοντας το ερώτημα «Γιατί ο Πομπέο δεν είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;».

Αναφέρει σχετικά: «Μα, θα πείτε, είναι δυνατόν; Εδώ υφυπουργός ξένης χώρας ή επίτροπος έρχεται και συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μη συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του πλανητάρχη;

Επειδή τέτοια πράγματα μου δημιουργούν απορίες, απευθύνθηκα σε έναν από τους συνεργάτες της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει.

Τον ρώτησα ευθέως γιατί δεν συνάντησε ο κ. Παυλόπουλος τον Πομπέο.

Στην αρχή μου είπε (πάντα ανεπισήμως) πως δεν συναντά αμερικανούς υπουργούς Εξωτερικών, αλλά εν συνεχεία είπε ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα. Αυτό όμως το «δεν συναντά υπουργούς αμερικανούς Εξωτερικών» με έβαλε σε σκέψεις.

Εψαξα και βρήκα ότι ούτε με τον Τζον Κέρι συναντήθηκε όταν πέρασε για τέσσερις ώρες από τη χώρα μας. Μπορεί ο Τζον Κέρι να πήγε βόλτα στην Αθήνα, να επισκέφθηκε έναν φούρνο, να τον κέρασαν ένα μελομακάρονο, αλλά στο Προεδρικό δεν πήγε…

Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μπορεί να μη συναντήθηκε ακόμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τι γίνεται όμως με τους ρώσους υπουργούς Εξωτερικών; Σας ενημερώνω ότι οι Ρώσοι έχουν συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο. Ναι, αυτό έκανε ο Λαβρόφ όταν ήρθε στην Αθήνα. Πρώτα πήγε και είδε τον κ. Παυλόπουλο (και έκαναν κοινές δηλώσεις) και εν συνεχεία πέρασε δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με την ευκαιρία, δεν ξέρω τι ισχύει στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τους κεντρικούς τραπεζίτες. Τους βλέπει; Δεν τους βλέπει; Το λέω αυτό γιατί μου φαίνεται ότι ούτε ο Ντράγκι πέρασε από το Προεδρικό Μέγαρο, αν και πήγε δίπλα, στο Μαξίμου».

ΠΗΓΗ: BHMATOΔΟΤΗΣ

Share.

Comments are closed.