Ελληνοαμερικανός στο Diamond Princess: «Δεν μας έχουν ελέγξει για κορωνοϊό»

0

Μέσα από την καμπίνα του στο κρουαζιερόπλοιο του τρόμου, που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία λόγω κορωνοϊού, μίλησε στο ΣΚΑΪ, ο Ελληνοαμερικανός επιβάτης Μάθιου Σμιθ.

«Είμαστε ακόμα στην καμπίνα μας στο κρουαζιερόπλοιο, απλώς καθόμαστε και περνάμε χρόνο στο διαδίκτυο περιμένοντας να μας βγάλουν έξω. Μας λένε: "Μην βγείτε από την καμπίνα σας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε τα μέλη του πληρώματος που μας φέρνουν φαγητό. Μερικές φορές μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι μας και υπάρχουν κάποιοι άλλοι στα δικά τους αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους».

Σημείωσε δε ότι μέχρι στιγμής, ούτε αυτός αλλά ούτε και η σύζυγός του έχουν ελεγχθεί, «όλα είναι πιθανά όμως, δεδομένης της αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια της κρουαζιέρας και δεδομένης της απομόνωσης λόγω καραντίνας, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν έχουμε προσβληθεί».

Ο ελληνοαμερικανός Μάθιου Σμιθ εξέφρασε την ελπίδα ότι μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας τότε θα μπορέσουν να φύγουν. «Το τέλος της 14ης μέρας είναι σε δύο μέρες. Και μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος και είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ιό, ελπίζουμε τουλάχιστον τότε να μπορέσουμε να φύγουμε», τόνισε.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η διαδικασία επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου.

Share.

Comments are closed.