Το στοίχημα της ταχείας απονομής των συντάξεων

0

Τα προηγούμενα χρόνια όσοι κατέθεταν τα χαρτιά τους για να λάβουν τη σύνταξη τους περίμεναν εγκλωβισμενοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας δύο και τρία χρόνια για το πράσινο φως.

Το επίμαχο θέμα είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα μέσα και έξω από τη Βουλή. Αυτό ήταν επιτακτική ανάγκη να αλλάξει. Δεν μπορεί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα ένας εργαζόμενος που έχει δουλέψει σκληρά τριάντα και σαράντα χρόνια να μην παίρνει άμεσα αυτό που δικαιούται την ώρα που έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μετά τη δημιουργία του e-ΕΦΚΑ, δημιουργούνται ενιαίοι ασφαλιστικοί φάκελοι. Ένας μόνο υπάλληλος θα απονέμει και τις τρεις συντάξεις.

Το αποτελεσμα βέβαια θα φανεί στην πράξη αλλά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γνωρίζοντας πολύ καλά το επίμαχο θέμα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν το ταχύτερο δυνατό τη σύνταξη τους! Θα είναι ένα σημαντικό βήμα στον ανηφορικό δρόμο προς την κανονικότητα...

Share.

Comments are closed.