Αυτές είναι οι πιο ακριβές χώρες για να ζει κανείς (λίστα)

0

Διαθέτοντας όμορφες πόλεις, εντυπωσιακές λίμνες και αλπικές κοιλάδες και η Ελβετία είναι ένα εκπληκτικό μέρος το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Ωστόσο, πρόκειται για έναν ακριβό προορισμό.

Σύμφωνα με έρευνα, πρόκειται για την ακριβή χώρα για να ζει κανείς. Βάσει της έρευνας που δημοσίευσε το Ceoworld Magazine και όπως αναφέρει το Lonely Planet, εννέα από τις 20 πρώτες χώρες σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, είναι ευρωπαϊκές.

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Ελβετία, ενώ ακολουθούν η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ιαπωνία, η Δανία, οι Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 38η θέση της κατάταξης, ανάμεσα στη Τζαμάικα και τη Ζιμπάμπουε.

Πέντε χώρες μεταξύ των πρώτων 20 ήταν ασιατικές, ενώ μία ήταν από τη Λατινική Αμερική, μία από την Αφρική, δύο από την Καραϊβική και δύο από την Ωκεανία.

Όσον αφορά στις φθηνότερες χώρες για να ζει κανείς είναι το Πακιστάν, ακολουθούμενο από το Αφγανιστάν, την Ινδία, τη Συρία και το Ουζμπεκιστάν.

Το περιοδικό Ceoworld συνέλεξε στοιχεία από διάφορες μελέτες, δείκτες τιμών καταναλωτή, στοιχεία κόστους ζωής και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το φάσμα των εξόδων διαβίωσης επικεντρωνόταν σε μεταφορές, λογαριασμούς, διαμονή και ρουχισμό.

Share.

Comments are closed.