Ισχυρή στήριξη Λεμέρ σε Σταϊκούρα και ελληνική οικονομία

0

Η ανησυχία της Ελλάδας και της Ευρώπης για την εξέλιξη του παγκόσμιου πλέον προβλήματος υγείας του κορονοϊού καταγράφηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Γάλλο ομόλογο του.

Η ισχυρή στήριξη του Γάλλου υπουργού στην Ελλάδα για την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου και περαιτέρω στήριξης στο μεταναστευτικό πέρασε σε δεύτερο επίπεδο, καθώς η προτεραιότητα δίνεται πλέον στη θωράκιση των κρατών μελών από την προερχόμενη από την Κίνα απειλή για τη δημόσια υγεία. Κατά τα λοιπά, το κλίμα κατά το σημερινό τετ α τετ των δύο ανδρών ήταν πολύ θερμό, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλα  τα θέματα της οικονομίας, οι επενδύσεις και το μεταναστευτικό.

«Προχωράμε δυναμικά, θέτοντας ως βασικούς στόχους:

  • την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής μεγέθυνσης, παρά τους δυνητικούς κινδύνους που διαρκώς αναδεικνύονται, όπως η έξαρση ζητημάτων δημόσιας υγείας, ζητήματα για τα οποία έχουμε προβληματισμούς, αλλά τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία, μεθοδικότητα και επαγγελματισμό,
  • τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών,
  • την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής,
  • την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία,
  • τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, προκειμένου να μειωθούν – ακόμη περισσότερο – φόροι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Share.

Comments are closed.