Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft: Τι συζήτησαν

0

Με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Microsoft συζήτησαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Ο Brad Smith είχε την ευκαιρία χθες, Τετάρτη, να επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και να ξεναγηθεί από τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.

Δήλωσε πως έμεινε εντυπωσιασμένος, προσθέτοντας πως ήταν τιμή του να επισκεφθεί τον χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Aγώνες.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft

Για την εκπαίδευση και την διά βίου μάθηση, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Brad Smith συζήτησαν την προοπτική της από κοινού δημιουργίας προγραμμάτων επανεκπαίδευσης αποφοίτων τριτοβάθμιων Σχολών Θετικών Επιστημών στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο της Microsoft ότι η χώρα μας έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή πολιτικής σταθερότητας η οποία σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική της θέση και τη δέσμευση της Kυβέρνησης για ένα σταθερό πλαίσιο για επενδύσεις την καθιστούν ισχυρό πόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο Brad Smith εξήρε το όραμα και την προσήλωση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως η χώρα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις τεχνολογικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft

Share.

Comments are closed.