Ένα λάθος κοστίζει στη Citigroup, έως 180 εκατ. δολάρια

0

Η Citigroup Inc. αντιμετωπίζει απώλειες ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων από δάνεια που έχουν καταβληθεί σε ένα ασιατικό hedge fund, του οποίου οι τοποθετήσεις σε ξένο συνάλλαγμα έχουν «στραβώσει», οδηγώντας σε συζητήσεις σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων και σε κλυδωνισμούς επιχειρήσεων, σύμφωνα με ένα άτομο που έχει γνώση περί το θέμα.

Το hedge fund, το οποίο διαχειρίζεται μια μονάδα της GF Holdings Corp. από το Χονγκ Κονγκ, και η Citigroup βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με τις θέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές πρέπει να αξιολογηθούν, δήλωσαν πηγές με γνώση των συνομιλιών, οι οποίες ζήτησαν να μην προσδιοριστούν, καθώς αυτές οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Η κατάσταση είναι ρευστή και οι ενδεχόμενες απώλειες μπορεί να καταλήξουν να είναι μικρότερες ανάλογα με το πώς ξετυλίγονται οι συναλλαγές, είπε ένας από τους ανθρώπους με γνώση του θέματος, αναφέρει το newmoney.

Το ζήτημα κλιμακώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Citigroup, είπε μια πηγή. Η τράπεζα αναδιοργανώνει επίσης την κύρια χρηματιστηριακή της δραστηριότητα ως αποτέλεσμα του αναμενόμενου οικονομικού χτυπήματος, ανέφερε το ίδιο πρόσωπο. Παίρνει τη βασική μονάδα διαπραγμάτευσης ξένου συναλλάγματος από το τμήμα διαπραγμάτευσης συναλλάγματος και το θέτει υπό την εποπτεία της κύριας χρηματοπιστωτικής μονάδας και της μονάδας παροχής υπηρεσιών κινητών αξιών, σύμφωνα με σημείωμα της τράπεζας.

Share.

Comments are closed.