Έρευνα UBS: Οι πλούσιοι του πλανήτη «βλέπουν» σημαντική πτώση των αγορών το 2020

0

Οι πλούσιοι άνθρωποι που επενδύουν κεφάλαια σε ολόκληρο τον κόσμο, ετοιμάζονται για ένα δυνητικά ταραχώδες 2020, σύμφωνα με την UBS Global Wealth Management.

Η πλειοψηφία των εύπορων επενδυτών αναμένει σημαντική πτώση των αγορών πριν από το τέλος του επόμενου έτους και το 25% του μέσου ενεργητικού τους βρίσκεται επί του παρόντος σε μετρητά, σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν με απαντήσεις περισσότεροι από 3.400 ερωτηθέντες παγκοσμίως. Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ- Κίνας είναι η κορυφαία γεωπολιτική ανησυχία τους, ενώ οι επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές θεωρούνται άλλη μια σημαντική απειλή για τα χαρτοφυλάκια τους, αναφερει το protothema.

«Το ταχέως μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Πάολα Πολίτο, υπεύθυνη στρατηγικής πελατών στην UBS GWM. «Θεωρούν ότι η παγκόσμια διασύνδεση και οι επιπτώσεις των αλλαγών επηρεάζουν τα χαρτοφυλάκιά τους περισσότερο από τα παραδοσιακά κύρια στοιχεία, τα οποία προσδιορίζουν την αξία των επιχειρήσεων. Αυτό, αποτελεί μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν».

Share.

Comments are closed.