Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης (εικόνα)

0

Καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών, με το νομοσχέδιο του υπουργείο Μεταφορών το οποίο θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχο είναι για να ξεμπλοκαριστεί το θέμα της έκδοσης αδειών οδήγησης και να «απεγκλωβιστούν» πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές που μέχρι σήμερα ήταν «όμηροι» της ισχύουσας διαδικασίας.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, «με το νομοσχέδιο επείγουσες ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που καταθέτουμε, λύνονται επιτέλους τα προβλήματα στην απόκτηση διπλώματος που δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση ομαλοποιείται και το υπουργείο προχωρά άμεσα στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου και λειτουργικού νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα επανασυσταθούν αύριο άμεσα οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές και σχεδιάζεται και η περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών εξετάσεων, ενώ θα ανατεθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πλαίσιο λειτουργίας για τις «γουρούνες».

Τέλος, συστήνεται επιτροπή η οποία σε 6 μήνες θα καταθέσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές επιτροπές.

Share.

Comments are closed.