Ακάρ: «Να επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές με την Ελλάδα»

0

«Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός, ο οποίος την Πέμπτη είχε επιθεωρήσει τις μονάδες στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, είχε πει ότι τις προσεχείς μέρες περιμένει στην Άγκυρα τους Έλληνες γείτονες για συνομιλίες εννοώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και συνέχισε λέοντας ότι «με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα».

Από εκεί και πέρα, στελέχη του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, που έχει αποσπαστεί από το εθνικιστικό κόμμα, άρχισε να ασκεί πιέσεις στην Κυβέρνηση για την αναστολή των ερευνών του «Oruc Reis», ρωτώντας δημόσια εάν έχει εγκαταλειφθεί η «γαλάζια πατρίδα».

Στις αιτιάσεις απαντά η Κυβέρνηση διά του Προέδρου της Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ. «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Τούρκος Αξιωματούχος.

Το ίδιο έκανε και ο Ακάρ, επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Όμως, ότι είπε δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση. «Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Share.

Comments are closed.