Αλέξης και Κυριάκος στο ίδιο τραπέζι (φωτορεπορτάζ)

0

Δείπνο προς τιμή του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι – Μουν παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Μουσείο της Ακρόπολης , στο οποίο βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά της συζύγου του, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ Μητσοτάκης μετά της συζύγου του.

Πρώτη φορά κοινό δείπνο για τα ζεύγη Τσίπρα-Μητσοτάκη

Το μενού

Το μενού

Το μενού για αρχή περιελάμβανε πράσινη σαλάτα με φρέσκιες ψητές γαρίδες και λαδολέμονο με δενδρολίβανο.

Για κυρίως πιάτο σερβιρίστηκε φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με πατάτες στον ατμό και αρμυρίκια.

Για επιδόρπιο σορμπέ σοκολάτας με φράουλας και λικέρ μαστίχας Χίου.

Ηπιαν λευκό κρασί Σαντορίνη Χατζηδάκη 2015 (ασύρτικο) και καφέ.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί στις 9:30, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα κάνουν δηλώσεις.

Ο κ. Μπαν βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του Προσφυγικού και να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πρόσφυγες και στους Έλληνες για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφυγική κρίση.

Η επίσκεψη του κ. Μπαν έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπεύθυνος για τη διεθνή μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, ο οποίος και είχε συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι επισκέψεις αυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για το Προσφυγικό και την κατάσταση στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της διμερούς συνάντησης που θα έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα βρεθούν το Προσφυγικό, όσο και το ζήτημα των συνομιλιών για ειρήνευση και πολιτική λύση στη Συρία και τη Λιβύη, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στις χώρες αυτές αποτελεί την αιτία των προσφυγικών ροών.

Επιπλέον, θα συζητηθεί και το Κυπριακό, η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος και του είχε απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το νησί. Επίσης, ο κ. Μπαν θα επισκεφθεί και προσφυγικές δομές στο νησί.

Share.

Comments are closed.