Ανεβάζει στροφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στο πλευρό του τους πολίτες

0

Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τον βηματισμό του δίνοντας έμφαση στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στην Κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η ύφεση θα προκαλέσει οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις για αυτό και σπεύδουν να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις. Το επόμενο εξάμηνο θεωρείται κρίσιμο.

Στόχος είναι να αναχαιτιστεί η ανεργία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μέσα από στοχευμένες επενδύσεις, αλλά και να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Γι΄αυτό κορυφαία κυβερνητικά στελέχη σε κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι «από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, πρώτο μας μέλημα ήταν ο κόσμος της εργασίας». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων και προγραμμάτων, προκειμένου να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Πρόσφατα προστέθηκαν ακόμα 190 εκατομμύρια ευρώ στη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Συν-Εργασία». Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η Πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τον χρόνο που οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται. Στην παρούσα φάση η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και τα πρόσφατα αποτελέσματα στην έκδοση ομολόγου.

Ωστόσο, το βάρος πέφτει στο να βελτιωθεί η καθημερινότητα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως η μείωση στα εισιτήρια, η ψηφιοποίηση δικαιολογητικών του δημοσίου και οι διευκολύνσεις στην καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων.

Share.

Comments are closed.