Αποδομούν το «success story» Τσίπρα οι δηλώσεις Στουρνάρα

0

Σαν χαριστική βολή στο "success story" του απερχόμενου καταληψία, μοιάζει η πρόβλεψη Στουρνάρα ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, στο τέλος του 2019, ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης βλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλείσει στο 2,9% του ΑΕΠ αντί στόχου 3,5%, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με τις παροχές Τσίπρα και οι οποίες έπεσαν στο κενό, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την οικονομία, ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι πέραν των δημοσιονομικών αποκλίσεων, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η ύπαρξη επενδυτικού κενού και έστειλε το μήνυμα προς την επόμενη κυβέρνηση ότι δεν έχει και πολύ χρόνο, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της οικονομίας.

Πέταξε μάλιστα και το "καρφί" ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτείται προώθηση και όχι αναστολή και κατάργηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό το τελευταίο πήγαινε στον Τσίπρα και την παρέα του...

Share.

Comments are closed.